Αγώνας δρόμου για να βρεθούν μέτρα 11,6 δισ. για το 2013-14

Αγώνας δρόμου για να βρεθούν μέτρα 11,6 δισ. για το 2013-14

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία αναζητεί επειγόντως το οικονομικό επιτελείο. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών παραδέχεται ότι το πακέτο δεν θα είναι έτοιμο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα που θα έρθουν οι επικεφαλής της τρόικας, αλλά στη δεύτερη φάση της επίσκεψής τους που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά ότι οι ανάγκες για νέα μέτρα στην επόμενη διετία ενδέχεται να αυξηθούν στα 14 δισ. ευρώ, εξατίας της βαθύτερης ύφεσης. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ζητήσει τα μέτρα της επόμενης διετίας να «σπάσουν» σε τέσσερα χρόνια, όσα και αν είναι τελικά.

Προς το παρόν, το υπουργείο Οικονομικών έχει εντοπίσει μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ από τη μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και άλλα 3 δισ. ευρώ από τις προτάσεις που έχουν υποβάλει τα άλλα υπουργεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή