ΣΗΜΕΡΑ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος τελειώνει, προειδοποιεί το ΔΝΤ τους ηγέτες της Ευρωζώνης, καλώντας τους να λάβουν άμεσα μέτρα για να αναχαιτίσουν την κρίση χρέους η οποία σαρώνει πλέον την Ισπανία ενώ απειλεί και την Ιταλία. Ομως, αντί η Ευρωζώνη να ακολουθεί τις συστάσεις του ΔΝΤ για άμεση δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης και να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον ρόλο δανειστή ύστατου καταφυγίου παρεμβαίνοντας δυναμικά στις αγορές ομολόγων, αντιθέτως κωλυσιεργεί και υπονομεύει τις αποφάσεις που έχει λάβει.

Κατεβάζουν ταχύτητα τα πλοία λόγω ακριβών καυσίμων

Η εκτίναξη του κόστους των καυσίμων και η μείωση της επιβατικής κίνησης «έριξαν» τις υψηλές ταχύτητες των πλοίων. Η στρατηγική μείωσης των ταχυτήτων από τις ακτοπλοϊκές γίνεται «αναγκαστικά», δεδομένου ότι το κόστος των καυσίμων είναι υψηλό και στα ταχύπλοα αντιπροσωπεύει το 65% του ημερήσιου λειτουργικού κόστους. Μάλιστα ακτοπλοϊκές που διαθέτουν ταχύπλοα, τύπου high speed, σκέφτονται ακόμα και να τα πουλήσουν, καθώς κρίνονται οικονομικά ασύμφορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή