Σχέδιο νέας περαίωσης με στόχο 1,5 δισ.

Σχέδιο νέας περαίωσης με στόχο 1,5 δισ.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει νέα περαίωση για τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις μέχρι το τέλος του 2011, ώστε να εισρεύσουν άμεσα έσοδα. Η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθεί νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις τύπου περαίωσης και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ωστόσο, οι αποκλίσεις που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό δεν αποκλείεται να αναγκάσουν την τρόικα να συναινέσει σε μια νέα περαίωση, που μπορεί να αποφέρει περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, εκτεταμένους ελέγχους – εξπρές σε επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με ανύπαρκτες φορολογικά εταιρείες ή δεν εξέδωσαν φορολογικό πιστοποιητικό σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να εντοπίσει αυτές που φοροδιαφεύγουν.

Ταυτόχρονα, θα ελέγξει και τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από ελεγκτικά γραφεία προκειμένου να λάβουν το φορολογικό πιστοποιητικό. Το υπουργείο Οικονομικών ζητεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να εφαρμόσουν 8 κριτήρια κατά τον έλεγχο των επιχειρήσεων.

Τέλος στα τεκμήρια

Τέλος στα τεκμήρια βάζει το περιουσιολόγιο. Με τη δημιουργία του από το 2013 ή το 2014 θα καταργηθεί το σύστημα για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή