ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος φωτοβολταϊκός σταθμός στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ

Σε λειτουργία τέθηκε φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 256 kW που εγκαταστάθηκε στις οροφές τριών κτιρίων στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις του Ομίλου ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται σε 377.000 kWh. Ενας ακόμη φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 500 kW, ιδιοκτησίας της ΕΛΠΕ A.E., βρίσκεται ήδη σε λειτουργία σε γήπεδο πλησίον των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ελευσίνας.

Η συνολική ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας και των δύο έργων εκτιμάται σε 1.100.000 kWh. Στο χαρτοφυλάκιο έργων της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες ήδη περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκά έργα σε λειτουργία, υπό υλοποίηση και έργα που έχουν υποβληθεί προς αδειοδότηση στη ΡΑΕ, συνολικού μεγέθους άνω των 160 MW, ένα έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ισχύος 4,7MW, κ.ά.

Με κύριο στόχο και σκοπό να συμβάλει αποφασιστικά στην ευρύτερη ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, συγκροτήθηκε σε σώμα προχθές το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αυστραλίας. Στην πρώτη του συνεδρίαση ψήφισε ο­μό­φωνα ως επίτιμο πρόεδρο την πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα κ. Τζένη Μπλούμφιλντ.

Εναέρια υγειονομική μεταφορά

Στη σύναψη συνεργασίας στον τομέα της προσωπικής βοήθειας και συγκεκριμένα για την υγειονομική μεταφορά ασφαλισμένων της εναερίως, προχώρησε η INTERAMERICAN. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Greek Flying Doctors διαθέτει τρία σύγχρονα αεροπλάνα διαφορετικού μεγέθους το καθένα, άρτια εξοπλισμένα, για τη διακομιδή ασθενών και τραυματιών εντός και εκτός Ελλάδος. Οι δυνατότητες της INTERAMERICAN στην εναέρια υγειονομική μεταφορά περιλαμβάνουν την εξίσου σημαντική συνεργασία για χρήση ελικοπτέρων με την ΑirLift.

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη επίορκης υπαλλήλου

Για παθητική δωροδοκία και εκβίαση κατηγορείται 52χρονη υπάλληλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία προέβη χθες στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη της επίορκης υπαλλήλου.

Η 52χρονη δημόσιος υπάλληλος απαίτησε 1.000 ευρώ από γυναίκα που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενοικίασης σκαφών προκειμένου να τακτοποιήσει αίτημά της σχετικά με τη μετακίνηση – ελλιμενισμό σκαφών της σε προωθημένο σημείο της μαρίνας Αλίμου. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή