Επιπλέον φόρος εισοδήματος 6,5 δισ. ευρώ

Επιπλέον φόρος εισοδήματος 6,5 δισ. ευρώ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπέρογκο ποσό των 6,5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι. Προς το παρόν έχουν εκκαθαρισθεί 3,3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις και έχουν βεβαιωθεί φόροι ύψους 4 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φόρους που κατά μέσο όρο φθάνουν τα 1.700 ευρώ. Σημειώνεται ότι το περυσινό διάστημα οι επιπλέον φόροι που είχαν καταβληθεί έφτασαν τα 2,7 δισ. ευρώ. Στην προσπάθειά του να εισπράξει τους φόρους το οικονομικό επιτελείο δρομολογεί σχέδιο τμηματικής καταβολής του τριπλού εκκαθαριστικού (εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος). Σύμφωνα με αυτό οι δόσεις θα φτάνουν τις 10 εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται μέχρι τα 50.000 ευρώ. Για οικογενειακό εισόδημα από 50.000 έως 100.000 ευρώ οι δόσεις θα φτάσουν τις 7, ενώ για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ οι δόσεις θα παραμείνουν ως έχουν, τρεις διμηνιαίες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση να έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Μικρότερη επιστροφή

Περίπου 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι επί συνόλου 5,7 εκατομμυρίων που θα υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση θα καταβάλουν υψηλότερους φόρους σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το περυσινό έτος οι επιστροφές φόρου ξεπερνούσαν τα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ φέτος δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή