Κυρίως χρεωστικά τα εκκαθαριστικά

Κυρίως χρεωστικά τα εκκαθαριστικά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόρους ύψους 3,4 δισ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν 2,1 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα από την εφορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαρισθεί 3.086.571 δηλώσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι σχεδόν δύο στους τρεις φορολογούμενους θα πληρώσουν πρόσθετους φόρους σε σχέση με πέρυσι, ενώ αρκετοί είναι και οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν φόρους για πρώτη φορά. Ειδικότερα από την επεξεργασία των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών προκύπτουν τα εξής:

– 2.087.947 εκκαθαριστικά που αντιστοιχούν στο 67,65% του συνόλου είναι χρεωστικά με πληρωμή φόρου συνολικού ύψους 3,4 δισ. ευρώ. Οσοι λάβουν χρεωστικό σημείωμα θα πληρώσουν κατά μέσο όρο το ποσό των 1.635 ευρώ.

– 257.191 εκκαθαριστικά που αντιπροσωπεύουν το 8,33% του συνόλου είναι πιστωτικά τα οποία αναγράφουν ποσά φόρου προς επιστροφή συνολικού ύψους 134 εκατ. ευρώ ή 521 ευρώ κατά μέσο όρο.

– 741.433 φορολογούμενοι ή το 24,02% δεν θα πληρώσουν πρόσθετους φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.

Το ελληνικό Δημόσιο θα βάλει στα ταμεία του το ποσό των 3,3 εκατ. ευρώ από την εκκαθάριση των ανωτέρω δηλώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή