Ενδιαφέρον Κόλινς για τις ιδιωτικοποιήσεις

Ενδιαφέρον Κόλινς για τις ιδιωτικοποιήσεις

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων καθώς και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον αναπληρωτή υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τσαρλς Κόλινς.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Κόλινς τόνισε στον Ελληνα υπουργό ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση με την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα.

Μάλιστα ο Αμερικανός υφυπουργός φέρεται να είπε στον κ. Στουρνάρα «συν Αθηνά και χείρα κίνει» κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τη συμπαράσταση της Αμερικής με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μέτρα εκείνα που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την πενταετή κρίση.

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε στον κ. Κόλινς τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα παρουσίασε στον αναπληρωτή υφυπουργό τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία. Σημειώνεται ότι προχθές συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνημε τον οποίο συζήτησαν τις αλλαγές που θα επέλθουν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τον Οκτώβριο στη Βουλή. Ο κ. Κόλινς πρότεινε στον υφυπουργό Οικονομικών σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις προκειμένου να αυξηθούν οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή