Λέσβος: προβλήματα από το μπλακ αουτ

Λέσβος: προβλήματα από το μπλακ αουτ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στην ομαλή λειτουργία των ξενοδοχείων της Λέσβου οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν το τελευταίο διήμερο στο νησί λόγω βλάβης στον Σταθμό της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού κ. Περικλής Αντωνίου ανέφερε στην «Κ» ότι οι διακοπές ρεύματος προκάλεσαν ζημιές σε μηχανήματα ξενοδοχείων, κάτι το οποίο έχει συμβεί και στο παρελθόν λόγω βυθισμάτων της τάσης. Επίσης, σημειώνει ότι οι ξενοδόχοι δεν έχουν ενημέρωση για τη χρονική στιγμή των προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος, με αποτέλεσμα να έχουν δυσκολίες στη λειτουργία των μονάδων τους.

Η κ. Σούλη Τσαλίκη ξενοδόχος του νησιού στην περιοχή Μόλυβος αναφέρει ότι ακόμη και ξενοδοχεία που διέθεταν γεννήτριες αντιμετώπισαν προβλήματα με τα κλιματιστικά, τα ψυγεία και τους καταψύκτες των μονάδων τους. Επίσης, είχαν δυσκολίες στην προετοιμασία του φαγητού αλλά και στη διεκπεραίωση αναχώρησης των πελατών, επειδή δεν λειτουργούσαν τα μηχανάκια των τραπεζών. Επίσης, παρουσιάστηκαν προβλήματα στα μηχανήματα ανακύκλωσης των συστημάτων του βιολογικού καθαρισμού των μονάδων αλλά και στα μοτέρ που λειτουργούν για την ανανέωση του νερού στις πισίνες. Δυσκολίες υπήρχαν και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Σε σκοτεινά σημεία της περιοχής διαπιστώνει ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων των τουριστών. Η κ. Τσαλίκη τονίζει ότι τα παραπάνω προβλήματα έρχονται να προστεθούν στη μείωση που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στο νησί παρά τις σημαντικές εκπτώσεις που υπάρχουν για πρώτη φορά στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή