Εξι στις δέκα επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν

Εξι στις δέκα επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλπάζει η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Περίπου έξι στις δέκα επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς φοροδιαφεύγουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών σε 1.410 έλεγχους εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 805 επιχειρήσεις. Στις επιχειρήσεις αυτές βρέθηκαν 22.435 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Κατά μέσο όρο δηλαδή εντοπίστηκαν 28 παραβάσεις σε κάθε επιχείρηση.

Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,1%, αλλά στους δημοφιλείς προορισμούς όπως σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Κω, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο το ποσοστό παραβατικότητας φθάνει ακόμη και στο 100%.

Οπως αναφέρουν στελέχη του ΣΔΟΕ οι περισσότερες παραβάσεις στις επιχειρήσεις αφορούν τη μη έκδοση αποδείξεων, την ελλιπή τήρηση των βιβλίων και την υποτιμολόγηση των εσόδων από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή