Πρόσωπα και Πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτάσεις της ΕΣΕΕ για τη φορολογία ακινήτων

Μετά τους φορείς της αγοράς ακινήτων, σειρά είχε αυτήν την εβδομάδα και η ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) αναφορικά με την κατάθεση προτάσεων για τη φορολογία. Μεταξύ άλλων, η ΕΣΕΕ πρότεινε την ενοποίηση των πολλών και διαφορετικών φόρων που ισχύουν σήμερα για τα ακίνητα φυσικών και νομικών προσώπων και την κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (το γνωστό «χαράτσι») στα ιδιοχρησιμοποιούμενα επαγγελματικά ακίνητα. Επίσης πρότεινε την απαλλαγή φόρου για όσα ακίνητα είναι ανεκμετάλλευτα και για όσο χρονικό διάστημα, αυτά δεν αποφέρουν έσοδα. Οσον αφορά τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), που σήμερα αφορά όσους διαθέτουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, ζητείται η αύξηση του ορίου σε 400.000 ευρώ.

Η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ανοίγει κατάστημα στον Ωρωπό

Το πρώτο της κατάστημα στον Ωρωπό εγκαινιάζει η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επενδυτική δραστηριότητά της και κατά το τρέχον έτος, παρά τη μείωση της κατανάλωσης. Το νέο κατάστημα βρίσκεται επί των οδών Λ. Χαλκουτσίου & Φαφούτη, διαθέτει 1.500 τ.μ. χώρο πώλησης σε 1 επίπεδο, 7 ταμεία, 160 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και απασχολεί 45 άτομα προσωπικό. Προ ολίγων εβδομάδων, η ΑΒ Βασιλόπουλος είχε εγκαινιάσει νέο κατάστημα και στον Πειραιά επί των οδών Ακτή Κονδύλη (αρ. 44), Δερβανακίων και Κάστορος. Διαθέτει 1.565 τ.μ. χώρο πώλησης σε δύο επίπεδα, 12 ταμεία, θέσεις στάθμευσης 80 αυτοκινήτων και απασχολεί 69 άτομα προσωπικό. Το 2011 η αλυσίδα προσέθεσε 28 νέα καταστήματα, ενώ σήμερα υλοποιεί πρόγραμμα επενδύσεων 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου της πανελλαδικά.

Ασφαλής και ελκυστική η γερμανική αγορά κατοικίας

Κατακόρυφα ενισχυμένη ήταν η επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά κατοικίας της Γερμανίας κατά το πρώτο εξάμηνο, καθώς σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, συνολικά πραγματοποιήθηκαν αγοραπωλησίες χαρτοφυλακίων κατοικιών (από 50 διαμερίσματα και πάνω) αξίας 7 δισ. ευρώ. Η αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους ήταν της τάξεως του 170%, δείγμα της δυναμικής της αγοράς και του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Το 1/3 των αγορών έγιναν από ξένους. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές εξακολουθούν να θεωρούν τη γερμανική αγορά κατοικίας, μία από τις ασφαλέστερες και ελκυστικότερες επιλογές παγκοσμίως. Εως τα τέλη του έτους, εκτιμάται ότι θα έχουν επενδυθεί πάνω από 10 δισ. ευρώ, σχεδόν στα επίπεδα του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή