Ρώσοι, Ουκρανοί και Βαλκάνιοι διασώζουν τη φετινή σεζόν

Ρώσοι, Ουκρανοί και Βαλκάνιοι διασώζουν τη φετινή σεζόν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημαντική αύξηση των τουριστών από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τα Βαλκάνια διασώζει φέτος τη σεζόν, αντισταθμίζοντας μερικώς τις απώλειες από τη δυτική Ευρώπη. Η βελτίωση της ροής των κρατήσεων μετά τη συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης δεν μπορεί να ανατρέψει την αρνητική εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, όπως είχε διαμορφωθεί πριν από τις εκλογές. Η μείωση των αφίξεων εκτιμάται φέτος ότι θα κυμανθεί σε μονοψήφιο ποσοστό, αλλά σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, η πτώση θα είναι σε διψήφιο ποσοστό. Οι μεγαλύτερες απώλειες αναμένεται να καταγραφούν από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Ειδικότερα, η πτώση από την Αμερική φθάνει το 45% ενώ από τη Γερμανία εκτιμάται ότι θα έρθουν φέτος στη χώρα μας 500.000 λιγότεροι τουρίστες.

Στον αντίποδα, η αύξηση των Ρώσων και Ουκρανών τουριστών κινείται σε διψήφιο ποσοστό, σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Επίσης, πολύ μεγάλη αύξηση προς τη βόρεια Ελλάδα σημειώνεται από τις βαλκανικές αγορές.

Σταθεροποιητικά εξελίσσονται οι κρατήσεις από τις σκανδιναβικές αγορές, με αυξητικές τάσεις για ορισμένους προορισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή