Εν συντομια

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «κήτος» που εγκαθιστά ανεμογεννήτριες στη θάλασσα

Νέες εξελίξεις στην «πράσινη ενέργεια» δρομολογεί η ολοκλήρωση της ναυπήγησης ενός από τα μεγαλύτερα πλοία, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει και να εγκαθιστά ανεμογεννήτριες σε θαλάσσια πάρκα. Το πλοίο, που θα φέρει την ονομασία «Pacific Orca» (Ορκα του Ειρηνικού), κατασκευάστηκε για λογαριασμό της Samsung Heavy Industries, θυγατρικής της Samsung, η οποία και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής του.

Το «Pacific Orca» παραδόθηκε στη Swire Pacific Offshore Operations, με έδρα τη Σιγκαπούρη, η οποία θα το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει ανεμογεννήτριες για λογαριασμό του μεγαλύτερου ενεργειακού ομίλου της Δανίας, του DONG Energy. Το όνομα «Pacific Orca» που επελέγη από τους κατασκευαστές και τους πλοιοκτήτες, όπως αναφέρουν ειδικοί ναυτιλιακοί αναλυτές, δεν είναι τυχαίο: το πλοίο έχει μήκος 161 μέτρα, πλάτος 49 και βάθος 10,4 μέτρα. Κάθε φορά που σαλπάρει, θα μπορεί να μεταφέρει και να εγκαθιστά έως 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 3,6 MW καθώς και τα θεμέλιά τους, σε βάθος έως και 60 μέτρων. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Τα καθαρά έσοδα του ομίλου Lottomatica αυξήθηκαν κατά 38% το δεύτερο τρίμηνο του έτους και διαμορφώθηκαν στα 63,8 εκατ., ενώ η καθαρή οικονομική θέση (NFP) διαμορφώθηκε στα 2,70 δισ. ευρώ. Σημειώθηκε αύξηση εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατά 6% και ενίσχυση των εσόδων της GTECH από υφιστάμενα καταστήματα κατά 7%. Ακόμη, παρουσίασε αύξηση εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας κατά 2% στην Ιταλία, παρά το οικονομικό περιβάλλον.

Δεν πήραν «πράσινο φως»

Δεν εγκρίθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της α΄ επαναληπτικής γενικής συνέλευσης της Lavipharm, η οποία είχε απαρτία 56,19%. Ειδικότερα, στη συνέλευση δεν εγκρίθηκαν τα θέματα που αφορούσαν:

α) την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας από 1 ευρώ σε 2,5 ευρώ με συνένωση μετοχών (reverse split), β) τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 44.951.306,40 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,50 ευρώ σε 0,30 ευρώ (με τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού) και

γ) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως το ποσό των 16.000.000 ευρώ με καταβολή μετρητών.

Στο iPad η δράση της «Πειραιώς»

Σε εφαρμογή για iPad δημοσίευσε την ετήσια έκθεση και την έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για το έτος 2011 η Τράπεζα Πειραιώς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο προσφέρει στον αναγνώστη έναν φιλικό και εύχρηστο τρόπο για να γνωρίσει τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, να περιηγηθεί και να αντλήσει πληροφορίες για την επιχειρηματική δράση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και για τις δράσεις που υλοποίησε σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας (εταιρική διακυβέρνηση και λειτουργία του οργανισμού, πελάτες και προμηθευτές, ανθρώπινο δυναμικό, κοινωνία, πολιτισμός και περιβάλλον).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή