Φοροδιαφεύγουν 6 στις 10 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν

Φοροδιαφεύγουν 6 στις 10 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος συνεχίζει τους ελέγχους στις τουριστικές περιοχές της χώρας με έμφαση στα νησιά του Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό και για το χρονικό διάστημα από 3 μέχρι 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 604 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν 356 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 2.010 παραβάσεις. Δηλαδή, το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 58,94% ή, διαφορετικά, έξι στις δέκα επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν φοροδιαφεύγουν. Στη νότια Εύβοια και στη Ρόδο διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή σε όλες τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, ενώ στην Κέρκυρα διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 81% των επιχειρήσεων. Στη Σαντορίνη ελέγχθηκαν 58 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 52, με το ποσοστό παραβατικότητας να φθάνει το 89%.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΔΟΕ, μέχρι το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν 28.000 στοχευμένοι έλεγχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ άλλοι 3.000 έλεγχοι θα γίνουν στη διακίνηση των αγαθών. Οι φορολογικοί έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως στην απόδοση του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων, την έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεων, τιμολογίων κ.ά.), την έκδοση ή λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται:

– 9.732 ξενοδοχεία και εστιατόρια.

– 3.423 επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

– 1.685 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χονδρεμπόριο.

– 1.678 δικηγόροι, λογιστές, διαφημιστές.

– 1.280 επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες υγείας (διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές κ.ά.).

– 1.066 εταιρείες εμπορίας και συνεργεία αυτοκίνητων.

– Επίσης, θα ελεγχθούν εβδομήντα offshore εταιρείες, θα γίνουν 35 έλεγχοι για παράνομη προέλευση κεφαλαίων και 350 έλεγχοι σε σκάφη αναψυχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή