Alpha Bank: πιθανό το πλεόνασμα και φέτος

Alpha Bank: πιθανό το πλεόνασμα και φέτος

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αβάσιμες και αστήρικτες χαρακτηρίζει τις διεθνείς εκτιμήσεις η Alpha Bank, που δημοσιεύονται και υποστηρίζουν ότι η εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού είναι εκτός στόχου. Οπως σημειώνεται στο εβδομαδιαίο δελτίο αναλύσεων της τράπεζας, για παράδειγμα, ακόμη και η S&P ανακοίνωσε την υποβάθμιση του χρέους της Ελλάδας, από CCC με προοπτικές σταθερές σε CCC με προοπτικές αρνητικές, θέτοντας την προοπτική για περαιτέρω υποβάθμισή της, αν οι προσδοκώμενες, από την S&P, «αρνητικές αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί για το έλλειμμα του 2012 και για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις δεν καλυφθούν με επιπλέον κεφάλαια ή άλλη διευκόλυνση από την τρόικα».

Το ερώτημα είναι από πού προέκυψαν όλα αυτά, αναρωτιέται η Alpha Bank και διευκρινίζει ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης στο α΄ εξάμηνο του 2012 ήταν πολύ ικανοποιητική, αφού εκτιμάται ότι το πρωτογενές έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης σε ενοποιημένη βάση περιορίστηκε σημαντικά κατά 1,07 δισ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2012, από 4,6 δισ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2011. Η Alpha Bank τονίζει ότι το πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης θα είναι μηδενικό ή πλεονασματικό ήδη το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή