Ορίστηκαν οι συντονιστές έργου για την επιτάχυνση 10 μεταρρυθμίσεων

Ορίστηκαν οι συντονιστές έργου για την επιτάχυνση 10 μεταρρυθμίσεων

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συντονιστές έργου οι οποίοι θα αναλάβουν την ευθύνη για την επιτάχυνση της εφαρμογής των δέκα μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τις οποίες ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, ορίστηκαν χθες με απόφαση του ιδίου.

Τον συντονισμό των πρωτοβουλιών για τις δημόσιες συμβάσεις και τις προμήθειες θα έχει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς. Αρμόδιος για την τροποποίηση του επενδυτικού νόμου θα είναι ο κ. Πέτρος Σελέκος, γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων. Την ευθύνη για την απλούστευση των αδειοδοτήσεων τεχνικών επαγγελμάτων και μεταποιητικών δραστηριοτήτων αναλαμβάνει ο κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, γενικός γραμματέας Βιομηχανίας.

Συντονιστής της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO θα είναι ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος.

Την εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία αναθεώρησης του ΕΣΠΑ θα αναλάβει να συντονίζει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, Γιώργος Γιαννούσης. Το επιμέρους ζήτημα της απλοποίησης των διαδικασιών του ΕΣΠΑ θα συντονίζει ο κ. Χάρης Κυριαζής, σύμβουλος του υπουργού, ενώ την προώθηση υλοποίησης των 181 έργων προτεραιότητας θα χειρίζεται η κ. Ελένη Γιώτη, στέλεχος της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων).

Τα θέματα της απλοποίησης των εξαγωγικών διαδικασιών και της προώθησης των εξαγωγών αναλαμβάνει ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, σύμβουλος του κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Τον τομέα της άρσης ρυθμιστικών εμποδίων και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού θα συντονίζει ο κ. Γιάννος Μπενόπουλος, επιχειρηματίας, ο οποίος επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Εμπορίου.

Την αρμοδιότητα για τα περιφερειακά αεροδρόμια και το ρυθμιστικό πλαίσιο αερομεταφορών θα έχει ο κ. Πύρρος Παπαδημητρίου, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και τέως διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Τα ζητήματα των υπεραστικών επιβατικών οδικών μεταφορών καθώς και της απελευθέρωσης της σχετικής αγοράς θα συντονίζει ο σύμβουλος του υπουργού, κ. Στάθης Σταθόπουλος.

Σε επόμενη φάση θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες για την πάταξη του παρεμπορίου, τον συντονισμό των οποίων θα αναλάβει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά έχει ήδη οριστεί ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης ως διαπραγματευτής εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων.

Τον γενικό συντονισμό της προσπάθειας και την επίβλεψη των χρονοδιαγραμμάτων αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Σεραφείμ Τσόκας. Επίσης, την επαφή με τα αντίστοιχα τεχνικά κλιμάκια της Ε.Ε., του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και με την Task Force θα έχει η σύμβουλος του υπουργού, κ. Βίκυ Λοΐζου. Σημειώνεται ότι ο ορισμός των συντονιστών δεν συνεπάγεται επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό, καθότι οι κ. Μπενόπουλος, Παπαδημητρίου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή