ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταία διορία για τις φορολογικές δηλώσεις

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω του Διαδικτύου. Οσοι δεν υποβάλουν μέχρι το βράδυ τις φορολογικές δηλώσεις θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμα, θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες χάνουν το δικαίωμα του αυτοελέγχου.

Στο μεταξύ, από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι φορολογούμενοι, που επιθυμούν να πληρώσουν σε επτά δόσεις τον φόρο που τους αναλογεί, να «μπαίνουν» στην ηλεκτρονική διεύθυνση gsis.gr και να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής.

Υπενθυμίζεται πως ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012. Ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να είναι πάνω από 300 ευρώ. Επίσης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

– Οσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.

– Οσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.

– Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά τις 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι τον Φεβρουάριο 2013, δηλαδή 7 δόσεις.

Εγκρίθηκε από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Τουρισμού Κ. Χατζηδάκη και Ο. Κεφαλογιάννη η ειδική τουριστική διαδρομή που αιτήθηκε το τουριστικό γραφείο «Μάριος Τριβυζάς Ανώνυμη Τουριστική και Ξενοδοχειακή Εταιρεία» για την κυκλοφορία τουριστικού λεωφορείου δημόσιας χρήσης ανοικτού τύπου από τον Πειραιά (ΟΛΠ) έως την Αθήνα (πλατεία Συντάγματος).

Προκήρυξη διαγωνισμού

Ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού» προκήρυξε η διεύθυνση τουριστικών επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού. Η καταληκτική προθεσμία για τη λήψη των τευχών του διαγωνισμού είναι μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου και για την κατάθεση των προσφορών μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου. Το προϋπολογιζόμενο τίμημα των πράξεων, συμπεριλαμβανομένων της εθνικής και της κοινοτικής συμμετοχής, αγγίζει τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Δεν ξεχωρίζουν την ελληνική κουζίνα οι τουρίστες

Η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται από τους ξένους τουρίστες στους κορυφαίους προορισμούς με το καλύτερο φαγητό στον κόσμο. Σε έρευνα που δημοσιοποίησε η Ηotels.com με τις χώρες που διαθέτουν το καλύτερο φαγητό στον κόσμο για τους τουρίστες που βρίσκονται σε διακοπές, η χώρα μας απουσιάζει από τη σχετική λίστα με τους δέκα κορυφαίους προορισμούς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που ψήφισαν 27.000 ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο, πρώτος προορισμός στην κατάταξη επελέγη η Ιταλία με ποσοστό 32% και ακολούθησαν η Γαλλία με 24%, η Ιαπωνία με 18%, η Κίνα με 13%, η Ισπανία με 11%, οι ΗΠΑ με 10%, το Μεξικό με 8%, η Ταϊλάνδη με 8%, η Ταϊβάν με 5% και η Ινδία με 5%.

Σε άλλη έρευνα που πραγματοποίησε η Ηotels.com -και δεν συμμετείχε η Ελλάδα- με δείγμα 750 ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων σε 26 χώρες, αναζήτησε τον προορισμό με την ακριβότερη τιμή πώλησης κλαμπ σάντουιτς. Σύμφωνα με την έρευνα, η ακριβότερη μέση τιμή εντός ξενοδοχείων συναντάται στο Παρίσι και ακολουθούν η Γενεύη, το Οσλο, το Τόκιο και η Ρώμη.

Στα 2 εκατ. ευρώ οι ζημίες της Μοτοδυναμικής

Διευρύνθηκαν οι ζημίες της Μοτοδυναμικής κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2012 καθώς έφθασαν τα 2 εκατ. ευρώ, έναντι επίσης ζημιών ύψους 1,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011. O ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου της Μοτοδυναμικής, που ελέγχεται μετοχικά από βασικούς μετόχους της S&B στο α΄ εξάμηνο του 2012, ανήλθε στα 15,4 εκατ. ευρώ, έναντι 20,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 14,34 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό (Ρουμανία, Βουλγαρία) σε 1,06 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε ζημίες 1,05 εκατ. ευρώ έναντι 590.000 ευρώ πέρυσι.

Αναλύοντας τη δραστηριότητα του ομίλου, στον κλάδο Υamaha οι πωλήσεις ανήλθαν σε 10,3 εκατ. ευρώ, εκπροσωπώντας το 67% του συνολικού κύκλου εργασιών. Το μεικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 21%. Ως προς τις πωλήσεις του κλάδου Porsche, ανήλθαν σε 2,8 εκατ. ευρώ και εκπροσωπούν το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών. Το μεικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 26%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή