Πρόσωπα και Πράγματα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΚΕΕΕ ζητεί βελτιώσεις στον νόμο για τη ρύθμιση αυθαιρέτων

Βελτιώσεις στον νόμο για την ρύθμιση των αυθαιρέτων, ειδικά σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες), ζήτησε εντός της εβδομάδος η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο παρών νόμος δεν διευκολύνει την τακτοποίηση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, τουλάχιστον στον βαθμό που το πράττει για τις αυθαίρετες κατοικίες. Στόχος των προτάσεων που κατέθεσε η ΚΕΕΕ είναι η διευκόλυνση των διαδικασιών ένταξης στις ρυθμίσεις του νόμου, αλλά και η σημαντική μείωση των προστίμων, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει καίρια την επιχειρηματικότητα. Στο επίκεντρο θα πρέπει, επίσης, να βρεθεί ο εξορθολογισμός της βιομηχανικής χωροθεσίας και της ανάπτυξης επιχειρηματικών πάρκων.

Η Public επενδύει στην επέκταση του δικτύου καταστημάτων της

Μία ακόμα εμπορική αλυσίδα, η οποία παρά την πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο και τη γενικότερη κάμψη της κατανάλωσης την τελευταία διετία συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της, είναι η Public. Η αλυσίδα ειδών τεχνολογίας, βιβλίων και μουσικής ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών την έναρξη λειτουργίας τεσσάρων νέων καταστημάτων, σε Ξάνθη, Καστοριά, Ρόδο και Νέα Ερυθραία στην Αττική. Με την προσθήκη των νέων αυτών καταστημάτων, η αλυσίδα των Public αριθμεί πλέον 17 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος της διοίκησης είναι η εκμετάλλευση των χαμηλών ενοικίων και της επάρκειας κατάλληλων ακινήτων τη δεδομένη χρονική περίοδο, ώστε να είναι σε ευνοϊκότερη θέση έναντι του ανταγωνισμού, όταν η κρίση λάβει τέλος και αρχίσει η ανάκαμψη των πωλήσεων στο λιανεμπόριο.

Πωλήθηκε αντί 60 εκατ. δολ. η νήσος Ντ’ Αρός στις Σεϋχέλλες

Μπορεί στην ελληνική αγορά οι πωλήσεις ιδιωτικών νησιών να κινούνται με αργούς ρυθμούς, λόγω των πάσης φύσεως πολεοδομικών και νομικών κωλυμάτων, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη πώληση του νησιού Ντ’ Αρός στις Σεϋχέλλες αντί ποσού 60 εκατ. δολαρίων. Το νησί ανήκε στην πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης, την 89χρονη κληρονόμο της L’ Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, η οποία το είχε αγοράσει το 1998. Αγοραστής είναι το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Save Our Seas, το οποίο απολαύει χορηγιών και άλλων μορφών ιδιωτικής χρηματοδότησης. Στόχος είναι να μετατρέψει το νησί σε προστατευόμενο πάρκο θαλάσσιας ζωής, καθώς το ίδρυμα έχει δημιουργηθεί ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή