ΣΗΜΕΡΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καυτός Σεπτέμβριος για τους ηγέτες της Ε.Ε.

Ο Σεπτέμβριος υπόσχεται μια «καυτή» επιστροφή στη δουλειά για τους Ευρωπαίους ηγέτες. Πολλά είναι αυτά που αναμένεται να φέρουν την κρίση της Ευρωζώνης στα άκρα. Η προοπτική να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα και να εγκαταλείψει το ευρώ, να συνεχιστεί η κρίση στην Ισπανία, να εξελιχθούν προβληματικά οι εκλογές στην Ολλανδία, να αποφανθεί αρνητικά το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας σχετικά με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης και να υπάρξουν πολιτικές αντιστάσεις στην περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωζώνης. Δεδομένων όλων αυτών, το φθινόπωρο του 2012 μπορεί να καθορίσει τη μοίρα του ευρώ.

Μετ’ εμποδίων η εκμετάλλευση νησίδων

Ανυπέρβλητα εμπόδια έχει η επιχειρούμενη εκμετάλλευση της νησίδας Αλιμνιά από τον Δήμο της Χάλκης, σύμφωνα με φορείς της αγοράς. Η δημοτική αρχή της Χάλκης, πριν από λίγους μήνες επιχείρησε να θέσει σε τροχιά την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της νησίδας Αλιμνιά, που βρίσκεται μεταξύ Χάλκης και Ρόδου, συνολικής επιφάνειας 7.200 στρεμμάτων. Κύριο εμπόδιο είναι το γεγονός ότι η Αλιμνιά έχει χαρακτηριστεί, από το 2000, από το υπουργείο Αιγαίου περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Κατόπιν τούτου, στο νησί επιτρέπεται μόνο η αναστήλωση, επισκευή και αποκατάσταση υφιστάμενων κτισμάτων και υπαρχουσών υποδομών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή