Στήριξη από ΗΠΑ για έξοδο από την κρίση

Στήριξη από ΗΠΑ για έξοδο από την κρίση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την υπέρβαση της κρίσης και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τις αγορές εξέφρασε χθες ο κ. Ντάνιελ Σμιθ, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο νέος σύμβουλος της πρεσβείας επί οικονομικών θεμάτων κ. Ντέιβιντ Λίπιτ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η προσπάθεια για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στους δέκα συγκεκριμένους τομείς που έχει θέσει το υπουργείο, τομείς στους οποίους, μάλιστα, πρόσφατα τοποθέτησε και συγκεκριμένους συντονιστές.

Ο κ. Σμιθ σημείωσε από την πλευρά του ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, προσπάθεια που θεωρεί μεγάλης σημασίας για την αλλαγή του κλίματος και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, οι κ. Χατζηδάκης και Μηταράκης σημείωσαν την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στον δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Επίσης, τόνισαν ότι η υπέρβαση των δημοσιονομικών προβλημάτων, η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και η δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος είναι βασικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή