Αποκρατικοποιήσεις σε «πακέτα»

Αποκρατικοποιήσεις σε «πακέτα»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μοντέλο των συνδυασμένων αποκρατικοποιήσεων για τον κλάδο των υποδομών δείχνει να επιλέγει η κυβέρνηση, με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή τους και την προσέλκυση ιδιωτών. Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η δημιουργία εταιρείας συμμετοχών στην οποία θα εκχωρηθούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των προς αποκρατικοποίηση υποδομών της χώρας. Η εταιρεία θα ονομάζεται Ελληνικές Υποδομές και ουσιαστική επιδίωξη θα είναι η δημιουργία εσόδων σε πρώιμο στάδιο για το ελληνικό Δημόσιο. Ζητούμενο, η καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών μέσω ομαδοποίησης των περιουσιακών στοιχείων. Για παράδειγμα, η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ θα μπορούσε να συνδυαστεί με εκείνη του Θριάσιου Πεδίου και της Τραινοσέ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ενδιαφέρον ενός επενδυτή (π.χ. των Κινέζων που ήδη βολιδοσκοπούν συγκεκριμένους κλάδους) ενδεχομένως να μεγιστοποιείται, με την αξιοποίηση συνδυαστικών μεθόδων μεταφοράς και δημιουργίας λογιστικών κέντρων.

«Αγκάθια» επανεκκίνησης

Σε αγώνα δρόμου αποδύονται κυβέρνηση και νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την επανεκκίνηση των αποκρατικοποιήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή