Συνεχίζεται η ύφεση με ρυθμό 6,2%

Συνεχίζεται η ύφεση με ρυθμό 6,2%

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 6,2%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Αν και η ποσοστιαία μεταβολή είναι μικρότερη από εκείνη που είχε σημειωθεί ένα χρόνο πριν, τα στοιχεία δείχνουν ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο σύνολο του έτους θα φτάσει στα επίπεδα του 7%, καθώς μεσολαβούν άλλα δύο δύσκολα τρίμηνα.

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλούν χθεσινά δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο. Οι γερμανικοί Financial Times (FTD) ανέφεραν πως «για την Ελλάδα αυτοί οι αριθμοί είναι ένα μικρό φως στο τούνελ», καθώς σημειώνουν ότι το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 7,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2011, κατά 6,5% το πρώτο του 2012 και το δεύτερο κατά 6,2%. Επίσης, το περιοδικό Spiegel επισήμανε πως είναι «ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας». Την ίδια στιγμή, η ύφεση και η ανεργία εκτινάσσουν τις καθυστερήσεις στα δάνεια που αγγίζουν το 20%, δηλαδή δάνεια αξίας περίπου 48 δισ. ευρώ βρίσκονται στο «κόκκινο». Στελέχη τραπεζών υπογραμμίζουν με ανησυχία ότι τους τελευταίους μήνες καταγράφεται σημαντική επιτάχυνση στον ρυθμό δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, περίπου 1% (100 μονάδες βάσης) κάθε μήνα. Πάντως, το υπουργείο Εργασίας έχει εκπονήσει σχέδιο για την τόνωση της αγοράς εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή