ΣΗΜΕΡΑ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τράπεζες μειώνουν προσωπικό, περιορίζοντας το δίκτυο καταστημάτων

Περισσότερες από 8.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από το 2009 έως σήμερα στον τραπεζικό κλάδο, έναν από τους μεγαλύτερους «εργοδότες» της χώρας. Στο ίδιο διάστημα, πάνω από 500 τραπεζικά καταστήματα έκλεισαν. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στο τέλος του 2011 το σύνολο του προσωπικού των τραπεζών διαμορφώθηκε στα 56.611 άτομα από 64.635 που ήταν το 2009, παρουσιάζοντας μείωση κατά 8.024 άτομα ή σε ποσοστό 14,2%. Η συρρίκνωση του τραπεζικού κλάδου αναμένεται να επιταχυνθεί την επόμενη διετία, αποτέλεσμα του νέου γύρου συγχωνεύσεων.

«Ο πλούσιος Βορράς πρέπει να κόψει το δικό του νόμισμα»

Να αποτολμήσει τη φυγή προς τα εμπρός προχωρώντας στην έκδοση δικού της νομίσματος μαζί με Ολλανδία, Αυστρία, Λουξεμβούργο και Φινλανδία καλεί τη Γερμανία ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, Μάρκους Κέρμπερ. Βάσει της πρότασης, το ευρώ του Βορρά θα αφορά τα κράτη που διαθέτουν ισχυρά πλεονάσματα και τηρούν αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, και θα προσανατολίζεται στο παλαιό γερμανικό μάρκο ή το ολλανδικό φιορίνι και θα κυκλοφορεί παράλληλα με το σημερινό ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Κέρμπερ, το σημερινό ευρώ είναι υπερβολικά φθηνό για τη Γερμανία και υπερβολικά ακριβό για την Ισπανία, οπότε η παράλληλη κυκλοφορία των δύο νομισμάτων θα ωφελήσει τους πάντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή