ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κριτήρια για χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

Τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε κοινωνικές ομάδες με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνης, για να αντισταθμιστούν οι απώλειες που θα προκύψουν από την επικείμενη εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Ο υφυπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ότι «κατανοούμε, πλήρως, τα προβλήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» και συμπλήρωσε πως «γνωρίζουμε ότι η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης θα επιφέρει αύξηση της τιμής ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης», αλλά «και μείωση στο πετρέλαιο κίνησης, που θα έχει θετική επίπτωση στις μεταφορές».

Συμπληρωματικές προσφορές ύψους 937,5 εκατ. ευρώ αποδέχθηκε χθες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων που έγινε την Τρίτη 14 Αυγούστου, με αποτέλεσμα τα συνολικά κεφάλαια που άντλησε το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη έκδοση να ανέλθουν στα 5 δισ. ευρώ.

Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012. Σημειώνεται ότι το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,43%.

Προβάδισμα υπέρ της παραμονής

Η μεγάλη πλειονότητα των οικονομολόγων που πήραν μέρος σε δημοσκοπήσεις του Reuters τον Αύγουστο προβλέπει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, στοιχείο που έχει μεταβληθεί τους τελευταίους μήνες. Οι 45 από τους 64 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν στην έρευνα του Αυγούστου είπαν ότι αναμένουν η Ελλάδα τους επόμενους 12 μήνες να παραμείνει στην Ευρωζώνη (από 35 στους 64 τον Μάιο). Επίσης, οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι σχετικά με την πιθανότητα άλλης μιας επιχείρησης μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης, όπως εκείνη που είχεκάνει η ΕΚΤ τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο, όταν είχε διοχετεύσει 1 τρισ. ευρώ στην αγορά.

Λήγει η προθεσμία για την απογραφή συνταξιούχων

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στις διοικήσεις των Ταμείων για να στείλουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλα τα στοιχεία για τις εκκρεμείς υποθέσεις δικαιούχων που λάμβαναν παράνομα συντάξεις και επιδόματα. Ηδη, η διοίκηση του ΟΓΑ έστειλε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρχείο με 1.014 περιπτώσεις μη απογραφέντων συνταξιούχων, ενώ προχώρησε στη διακοπή πληρωμών περίπου 5.000 προνοιακών συντάξεων, ύψους 360 ευρώ, δικαιούχων που δεν απογράφηκαν, 7.500 είναι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους, ενώ η διοίκηση του Ιδρύματος φέρεται να έχει εντοπίσει 5.000 ύποπτες περιπτώσεις. Διαπιστώθηκε, δε, ότι 2.500 άτομα έπαιρναν τη σύνταξη θανόντων δικαιούχων, με 58 περιπτώσεις να έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη, ενώ 150 δικαιούχοι του ΟΑΕΕ δεν απογράφηκαν. Στη Δικαιοσύνη έχουν οδηγηθεί μέχρι στιγμής 80 υποθέσεις.

Νέο κατάστημα από τον όμιλο Jumbo

Στις 20 Αυγούστου θα ανοίξει τις πόρτες του το νέο κατάστημα του ομίλου Jumbo, στον Φαληρικό Ορμο, δίπλα στους πολυκινηματογράφους της Village. Πρόκειται για χώρους όπου έως πρότινος στέγαζαν κατάστημα της γερμανικής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών Media Markt. Σκοπός της διοίκησης της εισηγμένης είναι η έγκαιρη λειτουργία του νέου καταστήματος, ώστε ο όμιλος να επωφεληθεί από την επικερδή αγοραστική κίνηση των πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου, με αιχμή του δόρατος τη ζήτηση για σχολικά είδη. Το νέο κατάστημα θα αποτελεί το δεύτερο σημείο που εγκαινιάζει ο όμιλος από την έναρξη της νέας δωδεκάμηνης χρήσης, την 1η Ιουλίου. Εχει προηγηθεί η προσθήκη του νέου καταστήματος Jumbo στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ., ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα προστεθούν ακόμη δύο νέα καταστήματα στο δίκτυο στην Ελλάδα καθώς κι ένα στη Βουλγαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή