Σχέδια για πίστα F1 στη Δραπετσώνα

Σχέδια για πίστα F1 στη Δραπετσώνα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανέρχεται στο προσκήνιο η δημιουργία πίστας αγώνων αυτοκινήτου, κατάλληλη για τη φιλοξενία ακόμα και αγώνων της Φόρμουλα 1, αυτή τη φορά στην περιοχή της Δραπετσώνας και συγκεκριμένα στον χώρο γύρω από το παλιό εργοστάσιο λιπασμάτων, που συγκεντρώνει πολλά από τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας επένδυσης, προκειμένου να είναι βιώσιμη. Το θέμα προωθεί ο δήμος της Δραπετσώνας που έχει δρομολογήσει και τις απαιτούμενες διαδικασίες για την ανάπτυξη του έργου Dielpis Formula 1, όπως έχει ονομαστεί κι επισήμως.

Προ ολίγων εβδομάδων, η επένδυση της Δραπετσώνας έλαβε κι επίσημη κυβερνητική στήριξη διά του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση, επισήμανε ότι «σ’αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να την στηρίξουμε. Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στον Δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα επανατοποθετήσει τη χώρα μας στο διεθνές σκηνικό, με θετικό πρόσημο».

Επισημαίνεται ότι το σχέδιο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που επεξεργάζεται ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προβλέπει την κατασκευή μαρίνας και τη δημιουργία σημαντικών υποδομών όπως ξενοδοχεία, εκθεσιακούς χώρους, εμπορικά κέντρα κλπ., ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο πράσινο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας υποστήριξε εξαρχής την ιδέα κατασκευής πίστας Φόρμουλα 1 στα όρια του δήμου, επισημαίνοντας τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Από πλευράς επενδυτικού ενδιαφέροντος, ήδη έχει υπάρξει προσέγγιση από επιχειρηματικούς κύκλους του Κατάρ, ενώ την ελληνική κίνηση παρακολουθεί στενά και ο ιδιοκτήτης της αντίστοιχης πίστας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Μουμτάζ Ταχιντσίογλου, ο οποίος είναι επικεφαλής επιχειρηματικού ομίλου με δραστηριότητες στους τομείς της ανάπτυξης ακινήτων, της ενέργειας και των κατασκευών.

Το πρόβλημα έγκειται, βέβαια, στο ότι ανάλογα σχέδια έχει θέσει σε τροχιά και η ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, η κίνηση της οποίας μάλιστα βρίσκεται σε σαφώς πιο ώριμο στάδιο. Ο λόγος για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίου (πίστας αγώνων) στην περιοχή της Χαλανδρίτσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή