Οι τελευταίες κινήσεις ματ στο τραπεζικό ταμπλό…

Οι τελευταίες κινήσεις ματ στο τραπεζικό ταμπλό…

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank κατέθεσαν τις δεσμευτικές τους προσφορές για την Emboriki Bank και πλέον αναμένουν την αξιολόγησή τους από Credit Agricole και ΤΧΣ. Η αίσθηση που επικρατεί στην αγορά είναι ότι όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, αν και ορισμένοι κάνουν λόγο για μικρό προβάδισμα της Alpha Bank. Το πού θα καταλήξει η Εmboriki θα είναι το στοιχείο που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις περαιτέρω εξελίξεις στο πλαίσιο της διαδικασίας συγκέντρωσης του τραπεζικού κλάδου. Τα σενάρια και οι συνδυασμοί πολλά, με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αποτελεί -όπως όλα δείχνουν- την επόμενη πολύφερνη νύφη του τραπεζικού συστήματος, αμέσως μετά τη λήξη της «μάχης της Εμπορικής».

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται σταδιακά στον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα χαρακτηριστεί -όπως εκτιμούν πολλοί- από τη συγχώνευση των μικρότερων «μαγαζιών» του κλάδου. Η τρόικα στηρίζει την εξέλιξη αυτή, ενώ οι μέτοχοι των μικρότερων τραπεζών εμφανίζονται σκεπτικοί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή