Οι 16 υποψήφιοι επενδυτές για 4 μεγάλα κρατικά ακίνητα

Οι 16 υποψήφιοι επενδυτές για 4 μεγάλα κρατικά ακίνητα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το μέλλον της χώρας δεν στάθηκε τελικά εμπόδιο για 16 διεθνείς εταιρείες του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση τεσσάρων μεγάλων ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για τις περιπτώσεις του Ελληνικού, του IBC επί της λ. Κηφισίας, της Κασσιόπης στην Κέρκυρα και της Αφάντου στη Ρόδο.

Στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπως προαναφέρηκε, ανταποκρίθηκαν 16 εταιρείες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 4 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων (Lamda Development, REDS, Temes,Talima Ventures).

Μεταξύ τών ξένων -από Ευρώπη, ΗΠΑ, Κατάρ, Ισραήλ- ξεχωρίζουν οι ισραηλινοί της Elbit που μαζί με την Qatari Diar θεωρούνται εκ των σημαντικότερων διεκδικητών του Ελληνικού, η αμερικανική NCH Capital που είναι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για την Κασσιόπη, ενώ δεν περνάει απαρητήρητη η συμμετοχή του ομίλου Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή