Πρόταση ΕΒΕΑ για το παρεμπόριο

Πρόταση ΕΒΕΑ για το παρεμπόριο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πάταξη του παρεμπορίου μέσω της σύστασης αυτόνομου Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου, ενέργεια η οποία θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στα κρατικά ταμεία και παράλληλα θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά, αντιπροτείνει ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στο πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση και θα περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) δήλωσε χθες:

«Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητεί 11,5 δισ. ευρώ και ετοιμάζεται για την επιβολή νέων σκληρών μέτρων, υπάρχουν δράσεις που θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία και ταυτόχρονα να ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά. Για μια ακόμη φορά, το ΕΒΕΑ επαναφέρει την πρόταση που έχει κάνει ήδη από το 2008 για τη σύσταση ενός αυτόνομου Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου. Η μάστιγα αυτή αποστερεί έσοδα τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία λόγω της φοροδιαφυγής και διαφυγόντα τζίρο από την αγορά 25 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά, την ώρα που οι πολίτες υφίστανται δραματικές μειώσεις αποδοχών και οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή