Αντιδρούν στις αλλαγές για τα φωτοβολταϊκά

Αντιδρούν στις αλλαγές για τα φωτοβολταϊκά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος δεν έχουν οι αντιδράσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των φωτοβολταϊκών μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τη μείωση των εγγυημένων τιμών και την αναστολή της αδειοδότησης νέων εγκαταστάσεων.

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ενόψει του δεύτερου κύματος ρυθμίσεων που ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ απέστειλε επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία στην οποία μεταξύ άλλων προτείνει:

α) να πιστώσει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 300 εκατ. ευρώ τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) αναζητώντας τα χρήματα από δικούς της πόρους, β) να πιστώσει τον Λειτουργό με τα επιπλέον 130 εκατ. ευρώ της ζημίας που αυτός υπέστη από την κατάρρευση των Energa και HellasPower, γ) να άρει τις στρεβλώσεις στη χονδρική ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΑΣΠΗ ΕΛΛΑΣ), εν όψει των νέων ρυθμίσεων που αναμένονται μέχρι το τέλος Αυγούστου και πιθανώς να περιλαμβάνουν και φορολόγηση της ηλεκτροπαραγωγής των εν λειτουργία μονάδων φωτοβολταϊκών, υποστηρίζει ότι θα κλονίσουν ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη Ελλήνων και ξένων επενδυτών.

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ) υποστηρίζει ότι τα μέτρα θα οδηγήσουν σε αφανισμό τον κλάδο, χωρίς ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν στη βάση του το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή