ΣΗΜΕΡΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κυπριακές τράπεζες περιορίζουν την έκθεση στην ελληνική αγορά

Την απαγκίστρωση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από την ελληνική αγορά προωθούν, και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς, οι κυπριακές αρχές. Το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου αναφέρει ότι «εξετάζει αριθμό επιλογών για ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης και θωράκισης του ισολογισμού της, περιλαμβανομένης και της ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων με μία από τις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο». Το σχέδιο δημοσιοποίησε η «Καθημερινή» Κύπρου, βάσει πληροφοριών της οποίας η Alpha Bank διαπραγματεύεται την ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων με την Τράπεζα Κύπρου και η MIG προτίθεται να αποκτήσει το ελληνικό δίκτυο της Λαϊκής Τράπεζας, δηλαδή τη MarfiEgnatia. Το σχέδιο θα επιφέρει περαιτέρω αλλαγές και στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη και ευνοείται από την κυβέρνηση της Κύπρου.

Η μετεγκατάσταση υπηρεσιών αλλάζει την αγορά γραφείων

Μεγάλες αλλαγές στον χάρτη της αγοράς γραφείων του κέντρου θα επιφέρει το πρόγραμμα μεταστέγασης υπηρεσιών του Δημοσίου, κυρίως μέσω συγχώνευσης και μετεγκατάστασης των διάσπαρτων υπηρεσιών του σε λιγότερα κτίρια. Από την εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται σημαντική εξοικονόμηση δημόσιου χρήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δρομολογούμενη μετακόμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνη θα εξοικονομήσει ποσό άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή