ΣΗΜΕΡΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προσλήψεις τον Ιούλιο αυξήθηκαν χωρίς όμως να μειωθεί η… ανεργία

Αντιφατικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο της απασχόλησης, καθώς τον Ιούλιο και ενώ οι δείκτες των προσλήψεων – απολύσεων της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της χώρας βελτιώνονταν, η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, στον ΟΑΕΔ, τον περασμένο Ιούλιο, oι αναγγελίες πρόσληψης (90.791 για το σύνολο της χώρας) εμφανίζονται αυξημένες κατά 11,03% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2011. Μείωση κατά 3,69%, έναντι του Ιουλίου του 2011, εμφανίζουν οι καταγγελίες και οι λήξεις συμβάσεων εργασίας. Ανήλθαν στις 53.469, εκ των οποίων το 55,95% οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Συνολικά προκύπτει θετικό πρόσημο υπέρ των προσλήψεων κατά 14.131 άτομα έναντι του Ιουλίου 2011.

Περιζήτητος ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός του leasing

Εντονο ενδιαφέρον καταγράφεται στη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών για αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού από την άτυπη δευτερογενή αγορά που έχει δημιουργήσει η Ενωση Εταιρειών Leasing. Το αγοραστικό ενδιαφέρον αφορά κυρίως μηχανήματα έργου, με τους ενδιαφερομένους, πάντως, να προχωρούν σε «γενναία παζάρια» σε σχέση με τις τιμές διάθεσης που έχουν ορίσει οι ιδιοκτήτριες εταιρείες leasing.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή