ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΘ: σύσκεψη για άνοιγμα καταστημάτων δύο Κυριακές

Η πιθανότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ συζητήθηκε στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, του δημάρχου, εκπροσώπων επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων της πόλης.

Η συνάντηση, ωστόσο, δεν κατέληξε σε τελικά αποτελέσματα, εξαιτίας της προχθεσινοβραδινής απόφασης του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για άρνηση της λειτουργίας των καταστημάτων τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ. Οι έμποροι αντιπρότειναν να προωθηθεί «η δημιουργία γιορτινού κλίματος στην αγορά» με «ειδικές χαμηλές τιμές», σε «όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, εκτός των δύο Κυριακών». Ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χατζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β. Ελλάδας, Παντελής Φιλιππίδης, εξέφρασαν επιφυλάξεις για το άνοιγμα των καταστημάτων τις δύο συγκεκριμένες ημέρες, παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά τους (επιπλέον αμοιβή προσωπικού, αθέμιτος ανταγωνισμός, συμφωνία εμποροϋπαλλήλων, αβέβαιος τζίρος κ.ά.).

Ο κ. Βασίλειος Γριμάνης είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Γριμάνης αντικαθιστά τον κ. Αν. Μπαράκο, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση από τον υπουργό Οικονομικών διότι δεν είχε εφαρμόσει εγκαίρως τον νόμο περί μειώσεων των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο νέος επικεφαλής της ΛΑΡΚΟ έχει εργασθεί στη Hellas Can, στην ΕΛΒΑΛ και στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

CΡΒ: τα μέλη των επιτροπών

Ορίστηκαν τα μέλη των επιτροπών της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd. Συγκεκριμένα: Στην επιτροπή Ελέγχου: Κρις Παύλου (πρόεδρος) και μέλη οι κ. Σπύρος Επισκόπου, Ανδρέας Ζαχαριάδης, Πανίκκος Πουτζιουρής, Μάριος Χατζηγιαννάκης. Στην επιτροπή Αμοιβών: Σπύρος Επισκόπου (πρόεδρος) και μέλη οι κ. Κρις Παύλου, Πανίκκος Πουτζιουρής, Ανδρέας Τρόκκος, Hesham Al Qassim. Στην επιτροπή Διορισμών: Ανδρέας Φιλίππου (πρόεδρος) και μέλη οι κ. Ανδρέας Ζαχαριάδης, Ανδρέας Τρόκκος, Fadel Al Ali και στην επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων: Κρις Παύλου (πρόεδρος) και μέλη οι κ. Χρίστος Στυλιανίδης, Ανδρέας Τρόκκος, Νίκος Χατζηνικολάου.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα από την Wind

Ηλεκτρονικά, μέσω μιας νέας έξυπνης πλατφόρμας, μπορούν πλέον οι πελάτες των καταστημάτων Wind να επιλέγουν το πακέτο κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και Internet που τους ταιριάζει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η νέα διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Personal Plan καθοδηγεί, με απλά βήματα, τους επισκέπτες των καταστημάτων Wind ώστε να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει βάσει της χρήσης που κάνουν, του ποσού που θέλουν να πληρώνουν και των χαρακτηριστικών της συσκευής που τους ενδιαφέρει. Το e-Personal Plan εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των ατομικών προγραμμάτων, αλλά και των επιχειρήσεων, τόσο για κινητή και σταθερή τηλεφωνία όσο και για Internet και Mobile Internet. Επιπροσθέτως, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συσκευή που επιθυμεί μέσα από μια μεγάλη γκάμα smartphones, συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες τους, αλλά και να ενημερωθεί για τις τρέχουσες προσφορές των καταστημάτων Wind.

Νέες μετοχές προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α.

Η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των:

– 1.799.975.612 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας «Cyprus Popular Bank Public CO LTD» που προέκυψαν από α) την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και β) την προσφορά για εθελοντική ανταλλαγή αξιογράφων κεφαλαίου. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 24η Αυγούστου 2012.

– 12.599.125 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.», οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 24η Αυγούστου 2012.

Επίσης, η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων ενημερώθηκε για:

– Τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας «AXON Α.Ε. Συμμετοχών» από 1,22 σε 0,30 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 28η Αυγούστου 2012.

– Τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας «Euromedica A.E. Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών» από 3,10 σε 0,80 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 28η Αυγούστου 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή