ΣΗΜΕΡΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ξένα funds αναζητούν ξανά ευκαιρίες στην Ελλάδα

Ολοένα και πιο ελκυστική γίνεται η Ελλάδα για επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες στα ομόλογα, τα ακίνητα, ενδεχομένως ακόμα και τις μετοχές. Η είδηση ότι κάποια ξένα επενδυτικά κεφάλαια έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν και πάλι ενδιαφέρον για την Ελλάδα κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου, καθώς αναφέρεται σε μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και δίκτυα, όπως το Reuters και το CNBC. Μετά το ενδιαφέρον που εξέφρασαν ισχυροί όμιλοι όλου του κόσμου για τα μεγάλα ακίνητα τα οποία θέλει να αξιοποιήσει η Ελλάδα (Ελληνικό, Κασσιόπη, IBC και Αφαντος), σειρά έχουν τα ελληνικά ομόλογα. Σύμφωνα με τον Τζούλιαν Ανταμς, διευθύνοντα σύμβουλο του hedge fund Adelante Asset Management, τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα μπορεί να ξεπεράσουν το 20%, αν αυξηθούν οι πιθανότητες αποδοχής των σχεδίων της Αθήνας από την τρόικα.

Παράταση στη δημοσίευση των τραπεζικών ισολογισμών

Παράταση τουλάχιστον ενός μήνα αναμένεται να δοθεί για τη δημοσιοποίηση των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών, καθώς το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να ανταποκρίνεται θετικά στο σχετικό αίτημα που έχουν υποβάλει οι τράπεζες. Η σκοπιμότητα της παράτασης συνδέεται με τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή