Αντιδρούν στις περικοπές οι πανεπιστημιακοί

Αντιδρούν στις περικοπές οι πανεπιστημιακοί

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση των πανεπιστημιακών και των ερευνητών προκάλεσε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές των μισθών τους, στο πλαίσιο των περικοπών των ειδικών μισθολογίων για την εξοικονόμηση των 11,6 δισ. ευρώ. Για τον λόγο αυτό χθες οι ομοσπονδίες των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) και του διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) καθώς και η Ενωση Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ) ζήτησαν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«Εχουμε επανειλημμένα ενημερώσει τους προκατόχους σας, αλλά και τους υπουργούς Παιδείας, για το γεγονός ότι το ουσιαστικό πάγωμα των αμοιβών από το 2004 σημαίνει στην πράξη ότι ήδη έχουμε υποστεί μια ουσιαστική περικοπή των μισθών μας της τάξης των 200 με 250 εκατ. ευρώ κατ’ έτος» αναφέρουν στη σχετική επιστολή. «Συμφωνούμε με την ανάγκη δίκαιης κατανομής των βαρών και πάταξης της φοροδιαφυγής με όλα τα μέσα! Υπενθυμίζουμε όμως ότι οι πανεπιστημιακοί δεν έχουν πάρει καμία αύξηση από το 2004: όταν λοιπόν κάποιοι έκαναν πάρτι αυξήσεων, οι πανεπιστημιακοί δεν συμμετείχαν! Επιπλέον έχουν χάσει ήδη το 25% των ονομαστικών τους αποδοχών από το 2009. Ας σημειωθεί εξάλλου, ότι δεν έχουν καμία ιδιαίτερη πρόνοια, δηλαδή ούτε μειωμένα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε λέσχες για φτηνό καφέ και φαγητό, ούτε δωρεάν κατοικία στον τόπο υπηρεσίας τους. Είναι απαράδεκτο να καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους με τέτοια άδικη αντιμετώπιση από την πολιτεία» δήλωσε η γενική γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ κ. Ευγενία Μπουρνόβα. Και συμπλήρωσε: «Το βάρος της κυβέρνησης πρέπει να δοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και όχι στις οριζόντιες περικοπές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή