ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανεκκίνηση της οικονομίας

Οι δέκα αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, με τους συντονιστές έργου του υπουργείου που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επιτάχυνση της εφαρμογής αυτών των μεταρρυθμίσεων. Στις άμεσες προτεραιότητες, για τις οποίες μάλιστα αναμένεται και νομοσχέδιο από το υπουργείο Ανάπτυξης, περιλαμβάνεται η τροποποίηση του επενδυτικού νόμου καθώς και η αλλαγή της διαδικασίας ένταξης επενδύσεων στο fast track. Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, αναμένονται πρωτοβουλίες του ΥΠΑΝ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μετά τη σύσκεψη ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι υποχρεώσεις της χώρας δεν είναι μόνο οι περικοπές και τα άλλα δυσάρεστα μέτρα τα οποία απαιτούνται από την τρόικα, αλλά και μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει εδώ και καιρό από μόνοι μας. Εκεί δίνουμε έμφαση στο υπουργείο Ανάπτυξης».

Εκπτώσεις στους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων που «δένουν» στο λιμάνι της Κω θα παρέχουν οι επαγγελματίες του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η δημιουργία μιας εκπτωτικής κάρτας, η οποία θα μοιράζεται στους τουρίστες που θα αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια. Με την επίδειξη της κάρτας, οι τουρίστες θα απολαμβάνουν προκαθορισμένες εκπτώσεις από τους επαγγελματίες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα.

«Παγώνουν» τα τιμολόγια

Δεν πρόκειται να υπάρξουν φέτος αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και, επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν αυξήσεις και μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου, ώστε να μην επηρεάζεται ο τελικός καταναλωτής, επανέλαβε για μία φορά ακόμη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασ. Παπαγεωργίου, μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό 9,84, σημειώνοντας ότι σκοπός του υπουργείου είναι να βρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης. Επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε συνεργασία με τη ΡΑΕ, ώστε να θεσπιστούν κανόνες που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Μικρότερη παρακράτηση σύνταξης για δάνεια

Στα 3/10 της μηνιαίας σύνταξής τους, από τα 6/10 που ήταν έως τώρα, μειώνεται το ποσοστό που παρακρατεί το ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση δανείων που έχουν ληφθεί από το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης ασφαλιστικών υπηρεσιών του Ιδρύματος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο έγγραφο αναφέρεται, επίσης, ότι σε περίπτωση που η μηνιαία τοκοχρεολυτική δόση είναι μεγαλύτερη των 3/10 των μηνιαίων απολαβών, οι δανειολήπτες οφείλουν να γνωστοποιήσουν με υπεύθυνη δήλωση προς τις υπηρεσίες του ΙΚΑ:

– Οτι συναινούν να παρακρατείται ποσοστό μεγαλύτερο των 3/10 από τις μηνιαίες απολαβές τους για την εξυπηρέτηση των δανείων τους ή

– ότι δεν συναινούν στην παρακράτηση ποσοστού μεγαλύτερου των 3/10 των μηνιαίων αποδοχών τους, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να καταβάλλουν οι ίδιοι τη διαφορά των δόσεων ανά εξάμηνο (έως 30/06 ή 31/12) στην κεντρική υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στα καταστήματα Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Πειραιά, ή στην τράπεζα και στον λογαριασμό ΙΒΑΝ, που τους έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως.

Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου από τον ΟΓΑ

Ο ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των δράσεων της «Αγροτικής Εστίας», θα εφαρμόσει για τη φετινή θερινή περίοδο 2012 και χειμερινή περίοδο 2012-2013 το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) χωρίς κλήρωση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος απευθύνεται σε 100.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.

Για τους δικαιούχους των προγραμμάτων, η διανομή δελτίων θεάματος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεώς τους.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος είναι:

1. Ολοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

3. Οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά)

4. Επιζώντες (χήρες – ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή