Προς εξεύρεση λύσης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Προς εξεύρεση λύσης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατιμολόγηση των κουπονιών που καταβάλλονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να επιτύχει αύξηση κατά 18.000 των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με τους οποίους είναι συμβεβλημένοι οι Δήμοι, πρότεινε χθες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Στη συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων ζήτησε να μειώσουν οι δήμοι το κόστος ανά θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Κόστος το οποίο καλύπτεται στο μεγαλύτερο βαθμό από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, την αρμοδιότητα του οποίου για την Ελλάδα έχει, ως γνωστόν, το υπουργείο Εργασίας.

Το κριτήριο

Με κριτήριο να αγγίξει η τιμή κάλυψης το μέσο επίπεδο στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το υπουργείο Εργασίας πρότεινε μείωση του κουπονιού των βρεφικών σταθμών κατά 20%, προκειμένου η ετήσια τιμή να πέσει από τα 3.700 στα 2.960 ευρώ. Αντίστοιχη μείωση προτάθηκε και για τους παιδικούς σταθμούς (κατά 15%), έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος από 2.900 σε 2.465 ευρώ.

Επίσης η προτεινόμενη μείωση για τα Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης είναι της τάξεως του 50%, δηλαδή από 2.000 σε 1.000 ευρώ. Η μείωση θα συνδυαστεί και με την ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος κατά 20 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι με τις προτάσεις αυτές εξοικονομούνται συνολικά 45.080.465, ενώ το σύνολο των παιδιών που θα ωφεληθούν μπορεί να υπερβεί και τα 60.000.

«Είναι πεποίθησή μας ότι η ειλικρινής συνεργασία και η αμοιβαία διάθεση για την επίλυση ενός ζητήματος, κρίσιμου για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών και την υποστήριξη της οικογένειας, μπορεί να φέρει αποτελέσματα» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης. «Παρουσιάσαμε, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων την πρότασή μας στην ΚΕΔΕ και στους εκπροσώπους των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Πρόκειται για μια πρόταση που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση της φετινής χρονιάς» τόνισε ο υπουργός.

Και κατέληξε: «Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών αποδέχθηκαν τις προτάσεις του υπουργού και η ΚΕΔΕ θα λάβει τις αποφάσεις της στην επερχόμενη σύγκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες» επισήμανε ο κ. Βρούτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή