ΣΗΜΕΡΑ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις από ΟΛΠ για λιμένα κρουαζιέρας στο Φαληρικό Δέλτα

Εντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ και της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, με αφορμή την πρόταση της τελευταίας για τη δημιουργία νέου λιμένα κρουαζιερόπλοιων στο Φαληρικό Δέλτα. Από την πλευρά του Οργανισμού προβάλλονται αντιρρήσεις λίγο πριν από την προκήρυξη των συμβάσεων παραχώρησης που θα περιλάβουν και τον προβλήτα κρουαζιέρας του ΟΛΠ όπως και τον υπό κατασκευή νέο προβλήτα. Από την πλευρά τους οι εταιρείες κρουαζιέρας αναζητούν χαμηλότερο κόστος ελλιμενισμού σε μια δύσκολη συγκυρία και αύξηση του λειτουργικού κόστους.

Πρόταση για επιπλέον 18.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

Ανατιμολόγηση των κουπονιών που καταβάλλονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με τους οποίους είναι συμβεβλημένοι οι δήμοι, με απώτερο στόχο την αύξηση της χωρητικότητάς τους κατά 18.000 θέσεις, πρότεινε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης. Με κριτήριο να αγγίξει η τιμή κάλυψης το μέσο επίπεδο στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., το υπουργείο Εργασίας πρότεινε μείωση του κουπονιού των βρεφικών σταθμών κατά 20%, προκειμένου η ετήσια τιμή να πέσει από τα 3.700 στα 2.960 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή