Πρόσωπα και Πράγματα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πούλησε τη συμμετοχή της σε Eurobank Properties η Lamda

Σε πώληση της συμμετοχής που κατείχε στη Eurobank Properties στην καναδική Fairfax Financial Holdings Limited προχώρησε η Lamda Development. Η αξία της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των 42,8 εκατ. ευρώ, αποφέροντας στην Lamda Development κέρδη 8,6 εκατ. ευρώ. To ποσοστό της καναδέζικης εταιρείας αυξήθηκε τελικά στο 19,78% από 5% που κατείχε στη Eurobank Properties. Οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι στην εισηγμένη είναι η Deutsche Bank με ποσοστό 5% και με 55% η Eurobank, ενώ το υπόλοιπο 20,22% είναι στη διασπορά. Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Eurobank Properties εμφάνισε ζημίες ύψους 27,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 8,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011. Η Fairfax Financial Holdings Limited είναι εταιρεία συμμετοχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Σε τροχιά ανάκαμψης εισέρχεται η αμερικανική αγορά κατοικίας

Αυξήθηκαν και τον Ιούλιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και σε ετήσια βάση καταγράφουν αύξηση άνω του 10%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η αμερικανική αγορά κατοικίας βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 2,3% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,47 εκατ. σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η National Association of Realtors. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 10,4%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 3,0% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,5 εκατ. Η μέση τιμή πώλησης τον Ιούλιο διαμορφώθηκε σε 187.300 δολ. σημειώνοντας άνοδο 9,4% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Υποχώρησαν οι τιμές πώλησης τον Ιούλιο στη Βρετανία

Πτώση εμφάνισαν οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία τον Ιούλιο, καθώς οι αγοραστές παρέμειναν επιφυλακτικοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής Halifax. Ειδικότερα, οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν 0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ ήταν κατά 0,6% χαμηλότερες σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τον Ιούνιο, οι τιμές είχαν ενισχυθεί κατά 0,8% και 0,5% σε μηνιαίο και ετήσιο επίπεδο αντίστοιχα. Η μηνιαία πτώση ήταν μεγαλύτερη κατά 0,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. «Οι τιμές παραμένουν σταθερές τον τελευταίο χρόνο», ανέφερε ο Martin Ellis, οικονομολόγος της Halifax.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή