Φάκελος για 737 «εξαγωγές» αδικαιολόγητων καταθέσεων

Φάκελος για 737 «εξαγωγές» αδικαιολόγητων καταθέσεων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωί της 13ης Αυγούστου, λίγες μόνον ώρες πριν ο κ. Ιω. Διώτης αποχωρήσει από τη θέση του ειδικού γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έλαβε ένα φάκελο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με στοιχεία 737 φορολογουμένων, που «έβγαλαν» μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού. Συγκριτικά ήταν καταγεγραμμένα και τα… εισοδήματα που έχουν δηλώσει την τελευταία δεκαετία, για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, περίπου δύο εβδομάδες μετά, δεν έχει αρχίσει η επεξεργασία των στοιχείων. Πάντως, αυτή δεν είναι η μοναδική ανακολουθία που παρατηρεί κανείς στο μέτωπο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Η «Κ» συγκέντρωσε μια σειρά από πολιτικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα και κατέγραψε την αντίστοιχη πρόοδο που έχει σημειωθεί. Μέχρι σήμερα, εξάλλου, η προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μόνο αποτελεσματική δεν χαρακτηρίζεται. Σύμφωνα, όμως, με υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου, το πρόβλημα είναι περισσότερο «πολιτικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή