ΣΗΜΕΡΑ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυκνώνουν οι επαφές Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών

Ολοένα και αυξάνονται το τελευταίο διάστημα τόσο η συχνότητα όσο και το μέγεθος των κινεζικών επιχειρηματικών αποστολών προς την Ελλάδα. Κινεζικές εταιρείες-κολοσσοί βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με Ελληνες επιχειρηματίες, και μάλιστα γίνεται λόγος για προχωρημένες επαφές. Στο επίκεντρο του κινεζικού ενδιαφέροντος βρίσκονται κυρίως τρεις τομείς. Ο πρώτος είναι τα λιμάνια, με την επικείμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προκήρυξη για συμβάσεις παραχωρήσεων δραστηριοτήτων στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης να ξεχωρίζει. Ο δεύτερος είναι αυτός των ναυπηγείων και ο τρίτος αφορά ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα όπως το κρασί, τα μάρμαρα και το ελαιόλαδο.

Κατάσταση συναγερμού σε μεγάλες βιομηχανίες

Η ύφεση έχει συμπαρασύρει την εγχώρια κατανάλωση στα επίπεδα της δεκαετίας του ’90, τα μερίδια αγοράς συρρικνώνονται, ο τζίρος επιστρέφει στα επίπεδα προ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και η αγωνία των επιχειρήσεων είναι να μη μετατραπούν αρνητικά οι ταμειακές ροές. Μέσα σε αυτό το κλίμα, βιομηχανίες-κολοσσοί για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ανθίστανται στις «Σειρήνες» και τις πιέσεις των μετόχων διατηρώντας την έδρα τους στην Ελλάδα, περιμένοντας τη βελτίωση των συνθηκών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή