Ελβετία: συμφωνία για τη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων

Ελβετία: συμφωνία για τη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel, η συμφωνία θα υπογραφεί τον Σεπτέμβριο και θα είναι στα πρότυπα των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ Ελβετίας και άλλων τριών χωρών (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Αυστρία). Μάλιστα, όπως αναφέρεται, υπάρχουν ακριβής εκτιμήσεις που θέλουν τις ελληνικές καταθέσεις που είναι «παρκαρισμένες» στην Ελβετία να ανέρχονται στα 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 99% δεν έχει αναφερθεί στις ελληνικές φορολογικές αρχές. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το ποσό αυτό θα μπορούσε να φορολογηθεί με ένα ποσοστό της τάξης του 20% – 30% για τις μη δηλωθέντες καταθέσεις.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προχωράει άμεσα στην υπογραφή αυτή της συμφωνίας για δύο λόγους:

1. Γιατί προσδοκά σε μία αύξηση των εσόδων κατά αρκετά εκατομμύρια.

2. Γιατί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θέλει να δείξει ότι «μιλάει σοβαρά» αναφορικά με την προώθηση μεταρρυθμίσεων. «Η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα μία νίκη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή