Αttica Group: περιορισμός ζημιών

Αttica Group: περιορισμός ζημιών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόστος των καυσίμων σε συνδυασμό με την εγχώρια ύφεση επηρέασαν τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Attica Group που ανήκει στον όμιλο της MIG. Σύμφωνα με την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση της ακτοπλοϊκής εταιρείας οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο ύψος των 102,66 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 111,45 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2011. Οι ενοποιημένες ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ebitda) ανήλθαν σε 10,66 εκατ. ευρώ. Οπως διευκρινίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, παρά τη μεγάλη αύξηση του κόστους καυσίμων, τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Attica Group παρουσιάζουν μειωμένες ζημίες μετά από φόρους ύψους 29,80 εκατ. ευρώ.

Το α΄ εξάμηνο του 2012, το κόστος καυσίμων εκφρασμένο σε ευρώ ανά μετρικό τόνο αυξήθηκε κατά 23% σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2011, επιβαρύνοντας σημαντικά τα έξοδα λειτουργίας των πλοίων.

Στις 30 Ιουνίου 2012, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ανέρχονταν σε 8,14 εκατ. ευρώ, έναντι 8,3 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2011. Στα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του 2012 περιλαμβάνονται καταβληθέντες χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 6,81 εκατ. ευρώ έναντι 5,56 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο της παρελθούσης οικονομικής χρήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή