Στο στόχαστρο της Πειραιώς η Γενική Τράπεζα

Στο στόχαστρο της Πειραιώς η Γενική Τράπεζα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ταχείες διαδικασίες φαίνεται ότι προχωρά η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος. Χθες, επιβεβαιώθηκε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Societe Generale για τη μεταβίβαση της Geniki Bank, στο πλαίσιο της απόφασης του γαλλικού ομίλου να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συζητήσεις είναι πολύ κοντά στην οριστικοποίηση, με μοναδική αίρεση την τελική έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στη Βουλή ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι «μη βιώσιμο». Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της τράπεζας, η οποία έχει κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας τέσσερις φορές μέχρι σήμερα. Την πρωτοβουλία των κινήσεων θα έχει η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεννόηση με το ΤΧΣ, που θα αποφασίσουν το κατά πόσον θα ακολουθηθεί το μοντέλο της ΑΤΕbank.

Τριγμοί στην Κύπρο

Αλλαγές σημειώνονται και στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα μετά την αποτυχία της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας, να πετύχουν με ιδιωτικά κεφάλαια την ανακεφαλαιοποίησή τους. Χθες παραιτήθηκε από την προεδρία του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου ο Θεόδωρος Αριστοδήμου. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Ανδρέα Ηλιάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή