«Αγνοούνται» 4.560 συνταξιούχοι του Δημοσίου

«Αγνοούνται» 4.560 συνταξιούχοι του Δημοσίου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετήσιους δειγματοληπτικούς ελέγχους και ανά πενταετία τακτικές απογραφές των συνταξιούχων θα υλοποιούν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να μπει τέλος στο φαινόμενο των «μαϊμού» συντάξεων και επιδομάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου δεν είχαν απογραφεί 4.560 άτομα.

Υπολογίζεται ότι το μηνιαίο δημοσιονομικό όφελος από την παύση πληρωμής αυτών των συντάξεων ανέρχεται σε 2.024.120 ευρώ. Οσοι εισέπρατταν με δόλο τις συντάξεις αυτές θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, το ΙΚΑ παρατείνει έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου την προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του, που έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου. Νέα απογραφή των συνταξιούχων – επιδοματούχων του ξεκινάει ο ΟΓΑ. Η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα λήξει την 30ή Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι θα διακόπτεται η καταβολή σύνταξης ή οποιασδήποτε παροχής σε όσους δεν πάρουν μέρος στις διαδικασίες των απογραφών.

Αμεσα προσωρινή σύνταξη

Την καταβολή προσωρινής σύνταξης που δεν θα υπερβαίνει το 50% του βασικού μισθού προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο να αντιμετωπισθούν προβλήματα στοιχειωδών αναγκών των δικαιούχων σύνταξης. Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στις αρχές του 2013. Το σχέδιο προβλέπει με την καταβολή της οριστικής σύνταξης να γίνεται η τελική εκκαθάριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή