ΣΗΜΕΡΑ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη οι υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές

Τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή (59%) για τα φυσικά πρόσωπα παγκοσμίως διατηρεί το μικρό νησί της Καραϊβικής Αρούμπα. Ακολουθούν χώρες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη όπως η Σουηδία (56,6%), η Δανία (55,4%), η Ολλανδία (55%), η Αυστρία (50%) και το Βέλγιο (50%). Στον αντίποδα οι βαλκανικές χώρες, έχουν ορισμένους από τους χαμηλότερους συντελεστές. Στα Σκόπια ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής είναι μόλις 10%, στη Σερβία 15%, στη Σλοβακία 19% και στην Αλβανία 10%.

Εσοδα 350 εκατ. ευρώ έγιναν «καπνός» το 2011

Μεγάλη αύξηση σημειώνει το παρεμπόριο τσιγάρων. Δεδομένου ότι το 2011 οι φόροι από τα καπνικά προϊόντα ανέρχονταν περίπου στα 3,9 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου στο 8% των εσόδων της χώρας, το πρόβλημα του λαθρεμπορίου τσιγάρων έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της «Παπαστράτος», οι απώλειες των κρατικών εσόδων πέρυσι ξεπέρασαν τα 350 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή