Εν συντομια

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πλήγμα στην αγορά επαγγελματικών

Περισσότερα από 25 ακίνητα που μέχρι σήμερα φιλοξενούσαν εμπορικά καταστήματα αναμένεται να προστεθούν στη μεγάλη λίστα των άδειων ακινήτων τις προσεχείς ημέρες, ως αποτέλεσμα της απόφασης της Citibank να περιορίσει τον αριθμό του δικτύου της κατά 16 καταστήματα, αλλά και της εν Ελλάδι αντιπροσώπου της διεθνούς αλυσίδας Costa Coffee (Τhe Greek Coffee Company), που αποτέλεσε εγχείρημα του διευθύνοντος του συμβούλου της «Μπ. Βωβός – Διεθνής Τεχνική» κ. Αρη Βωβού για να διακόψει τη λειτουργία του συνόλου του δικτύου. Συγκεκριμένα, σε κλείσιμο οδηγούνται τα εναπομείναντα 10 καταστήματα Costa Coffee (ο αριθμός τους είχε φτάσει έως και τα 15), καθώς η εταιρεία διακόπτει πλέον τη λειτουργία της στην ελληνική αγορά, απόρροια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει συνολικά ο όμιλος Βωβού, που έχει ήδη αιτηθεί την ένταξή του στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Αντίστοιχα, ο όμιλος της Citibank περιορίζει πλέον τη δραστηριότητά του σχεδόν αποκλειστικά στην Αττική, όπου και θα λειτουργούν τα υπόλοιπα 19 από τα συνολικά 21 καταστήματα (τα εναπομείναντα δύο υποκαταστήματα βρίσκονται στην αγορά της Θεσσαλονίκης). Η κίνηση της τράπεζας αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την προσθήκη νέων κενών καταστημάτων σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας.

Μεγάλη συμμετοχή σε πρόγραμμα ΥΠΕΚΑ

Σε 88.368 ανέρχονται οι αιτήσεις στις τράπεζες για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε προ ολίγων ημερών στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, το ενδιαφέρον των πολιτών έχει αυξηθεί σημαντικά και, από τον Οκτώβριο και μετά, οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 2.000 την εβδομάδα. Εως σήμερα, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων στις τράπεζες ανέρχεται σε 88.368, από τις οποίες πάνω από 50% έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ για 13.687 από αυτές, συνολικού προϋπολογισμού 126,4 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα. Επιπλέον, αναμένεται η υπαγωγή ακόμη 4.000 αιτήσεων. Αναφορικά με τις εκταμιεύσεις των αιτήσεων που έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα, το 50% έχει λάβει προκαταβολή δανείου και πάνω από το 50% ολική εκταμίευση. Ενας από τους λόγους της βελτίωσης του αριθμού των αιτήσεων είναι και οι αυξημένες ανάγκες θερμομόνωσης παλιών κτιρίων (π.χ. κουφώματα κ.τ.λ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή