Στην Ελλάδα η εφορία «τιμωρεί» τις οικογένειες

Στην Ελλάδα η εφορία «τιμωρεί» τις οικογένειες

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ελληνες και οι Γάλλοι καταβάλλουν τους υψηλότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Η επιβάρυνση στη Γαλλία για τα εισοδήματα του 2012 (φόρος εισοδήματος, εισφορές εργοδότη και εργαζομένου) για μία οικογένεια με δύο παιδιά και έναν εργαζόμενο ανέρχεται στο 43,1%, ενώ στην Ελλάδα στο 43%.

Στο αντίποδα, βρίσκονται χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία και η Ιρλανδία, όπου η φορολογική επιβάρυνση για μία οικογένεια με δύο παιδιά και έναν εργαζόμενο ανέρχεται στο 0,6% και στο 6,4%, αντίστοιχα.

Μικρότερη είναι η φορολογική επιβάρυνση για τους άγαμους στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανέρχεται στο 41,9%, όταν στο Βέλγιο φθάνει στο 56%, στη Γαλλία στο 50,2%, στην Αυστρία το 48,9% και στην Ιταλία το 47,6%. Από τις 34 χώρες του ΟΟΣΑ καταγράφεται αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης το 2012 σε 19 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή