Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ταξίδι στη μαγεία του σύμπαντοςΒ>

Σε ένα νοερό ταξίδι στην ιστορία του σύμπαντος προσκαλεί το Κέντρο Επιστημών «Νόησις» τα παιδιά άνω των 5 ετών, μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Γιος της Αστερόσκονης» του Σταύρου Αυγολούπη, καθηγητή Αστρονομίας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Οπως στο βιβλίο, έτσι και στη σημερινή εκδήλωση ο συγγραφέας θα δείξει για ποιον λόγο δεν είναι υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς ότι είμαστε φτιαγμένοι κυριολεκτικά από αστερόσκονη. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο εκπροσώπου Τύπου ενός ατόμου… ασβεστίου, ο αστρονόμος θα διηγηθεί τι είδε το άτομο και τι πέρασε στο θαυμαστό ταξίδι του στο Διάστημα και πάνω στη Γη, πριν καταλήξει στα δόντια ενός μικρού παιδιού. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

​​ΠΟΥ: Κέντρο Επιστημών «Νόησις» (Θεσσαλονίκη)

ΠΟΤΕ: Σάββατο 27 Απριλίου (18.00)

www.noesis.edu.gr

Η ζωή πριν από εκατομμύρια χρόνιαΒ>

Συνεχίζεται στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το «ανοιξιάτικο ταξίδι στον κόσμο των απολιθωμάτων», δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τις παλαιοντολογικές ανασκαφές, να δουν όσα βλέπουν οι επιστήμονες στο μικροσκόπιο, και να θαυμάσουν μοναδικά ευρήματα που μας δείχνουν πώς ήταν η ζωή πριν από εκατοντάδες ή δεκάδες εκατομμύρια χρόνια. Το «ταξίδι» περιλαμβάνει ξεναγήσεις από υπεύθυνους του μουσείου και δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 7-15 ετών, μέσα από τα οποία θα μπορέσουν να κάνουν τη δική τους «παλαιοντολογική έρευνα» και να μάθουν πώς συντηρείται ένα εύρημα. Επίσης, στο πλαίσιο των ομιλιών που έχουν προγραμματισθεί αύριο, ο δρ Αθανάσιος Αθανασίου, από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας, θα μιλήσει για «τα σπήλαια ως αρχεία της προϊστορικής ζωής».

​​ΠΟΥ: Μουσείο Παλαιοντολογίας (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)

ΠΟΤΕ: Κάθε Κυριακή έως 26 Μαΐου (εκτός της Κυριακής του Πάσχα)

http://paleo-museum.uoa.gr/paleontology

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ψηφιακή εκπαίδευσηΒ>

Στο διάστημα 10 έως 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ενταξη και χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική διαδικασία», που διοργανώνει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στόχος του συνεδρίου είναι να προσφέρει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται ενεργά στη σχεδίαση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στη μάθηση. Στις ενότητές του περιλαμβάνονται θέματα όπως η αξιοποίηση ψηφιακών παιχνιδιών στην εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικές εφαρμογές του Web 2.0 και η εκπαιδευτική ρομποτική.

​​ΠΟΥ: Πανεπιστήμιο Πειραιώς

ΠΟΤΕ: 10-12 Μαΐου

www.ask4research.info/etpe2013

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή