ΣΗΜΕΡΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεωπολιτικός γρίφος η πώληση ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ

Το στρατηγικό ενδιαφέρον της Ρωσίας για τον έλεγχο της ΔΕΠΑ επισφραγίσθηκε με την τρίτη κατά σειρά επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom Αλεξέι Μίλερ στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη. Στην εξυπηρέτηση αυτής της στρατηγικής ως «λαγός της Gazprom» φαίνεται να λειτουργεί η ιδιωτική εταιρεία Sintez που ζήτησε και πέτυχε να καταθέσει δύο ξεχωριστές προσφορές για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ. Εάν τελικά η ΔΕΠΑ θα περάσει στον έλεγχο της Gazprom θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μηνιαία παρακράτηση φόρου από 1% έως 42%

Ριζικές αλλαγές προβλέπει το προσχέδιο του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος. Μεταξύ άλλων αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις στο 90% από 55% σήμερα. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που αποκτούν εισόδημα από μία πηγή δεν θα υποβάλλουν φορολογική δήλωση και θα φορολογούνται απευθείας με συντελεστές από 1% έως 42% στις μηνιαίες αποδοχές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή