Πρόσωπα και Πράγματα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεκτείνεται το δίκτυο καταστημάτων της Jumbo

Δύο νέα καταστήματα προστέθηκαν στο δίκτυο της αλυσίδας Jumbo εντός του καλοκαιριού. Το πρώτο λειτούργησε τον Ιούλιο στις Σέρρες (9.000 τ.μ.), ενώ τον Αύγουστο εγκαινιάστηκε ακόμα ένα κατάστημα (11.000 τ.μ.) επί της Λ. Αχαρνών στον Αγιο Ελευθέριο. Το τελευταίο κατάστημα αντικατέστησε την αλυσίδα πολυκινηματογράφων Ster Cinemas στο εν λόγω ακίνητο. Εως το τέλος του έτους προβλέπονται και νέες προσθήκες στο δίκτυο της Jumbo, καθώς αναμένεται να λειτουργήσει ακόμα ένα κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα. Εκτός Ελλάδας προβλέπεται η έναρξη λειτουργίας δύο μισθωμένων υπερκαταστημάτων στη Ρουμανία, ενός στην Τιμισοάρα (13.000 τ.μ.) και ενός στο Βουκουρέστι (14.000 τ.μ.) καθώς και του νέου μισθωμένου καταστήματος Jumbo στην Πάφο της Κύπρου (10.000 τ.μ.).

Η αλυσίδα επίπλων Entos, εντός του Athens Ηeart

Συνεχίζονται οι προσθήκες στο εμπορικό κέντρο Athens Heart, το οποίο διαχειρίζεται η Pasal Development. Οπως ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας, τα καταστήματα επίπλων Entos έχουν ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία τους στο δεύτερο επίπεδο του εμπορικού κέντρου από τις 7 Σεπτεμβρίου. Η αλυσίδα έχει μισθώσει κατάστημα 400 τ.μ. Πέραν του καταστήματος Εntos, το Athens Heart ενισχύθηκε εσχάτως και με άλλα «σήματα», όπως το κατάστημα Hunter, σημείο της φίρμας λευκών ειδών Das, ένα νέο Cook Shop και το κατάστημα παιχνιδιών Goofy Star. Πλέον, η πληρότητα στο κέντρο ανέρχεται στο 90%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν με το πέρας του οκταμήνου του τρέχοντος έτους (Ιανουάριος-Αύγουστος 2013), οι κινήσεις αυτές φαίνεται να αποδίδουν, καθώς η επισκεψιμότητα στο κέντρο καταγράφει άνοδο της τάξεως του 10%. Σημειωτέον ότι ο τζίρος το 2012 διαμορφώθηκε σε 30 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις 1,4 δισ. ευρώ από Patrizia Ιmmobilien

Συνολικά κεφάλαια ύψους 1,4 δισ. ευρώ επενδύει για την ανάπτυξη νέων κατοικιών στη Γερμανία ο όμιλος Patrizia Immobilien AG. Συνολικά, ο όμιλος είτε δρομολογεί την κατασκευή είτε ήδη κατασκευάζει 3.000 ακίνητα, μετά και την πρόσφατη προσθήκη νέων έργων στο Βερολίνο. Ολα τα έργα αναπτύσσονται σε μεγάλες πόλεις, όπως το Μόναχο, το Αμβούργο, το Ντύσελντορφ, η Φρανκφούρτη και η Κολωνία. Ειδικά στο Βερολίνο, η πιο πρόσφατη επένδυση αφορά την κατασκευή 100 διαμερισμάτων, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ., σε οικόπεδο 3.500 τ.μ. το οποίο αποκτήθηκε πρόσφατα από το Γερμανικό Ινστιτούτο Ομοσπονδιακών Ακινήτων (German Institute for Federal Real Estate). Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν από το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή