Ρυθμίσεις fast track για οφειλές στα Ταμεία

Ρυθμίσεις fast track για οφειλές στα Ταμεία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκολύνσεις ώστε να ενταχθούν στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών (νέα αρχή) δίνεται σε όσους έχουν χρέη έως 10.000 ευρώ προς τα Ταμεία, υπό την προϋπόθεση να μην έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας η υπαγωγή θα γίνεται χωρίς την προσκόμιση ιδιαιτέρων δικαιολογητικών και την απόδειξη από τον οφειλέτη της αδυναμίας εξόφλησης των οφειλών του τη δεδομένη χρονική στιγμή, περιλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με το εισόδημα, τα χρηματικά διαθέσιμά του, την ακίνητη περιουσία του και το σύνολο των οφειλών του. Επίσης, καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής.

Ακόμα, παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής οφειλετών κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και δεν έχει ακόμη αποφανθεί το αρμόδιο δικαστήριο. Στερούνται δηλαδή της δυνατότητας μόνον όσοι έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή. Μόνο οι οφειλέτες στο ΙΚΑ ανέρχονται σε 300.000, αλλά μόλις 26.000 έχουν ανταποκριθεί στη ρύθμιση χρεών (16.000 έχουν ενταχθεί στη νέα αρχή και 10.000 στην πάγια ρύθμιση).

Χάθηκαν 175.000 θέσεις

Στην πενταετία 2009-2013 έβαλαν λουκέτο 130.000 εμπορικές επιχειρήσεις και χάθηκαν πάνω από 175.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή